Un proyecto recupera la historia de la comunidad gitana del Raval barcelonés

Lo ha presentado hoy el CSIC, en la Residencia de Investigadores en Barcelona (calle Hospital 64). Es una memoria oral colaborativa impulsada por un grupo de mujeres de las Asociaciones Carabutsí e Inter-Acció, con el apoyo y asesoramiento de científicos de la Institución Milá y Fontanals del CSIC.

Llegeix més...

Identifiquen un complex gènic essencial per a la correcta alineació de les cèl·lules epitelials

Els gens Dachsous, Fat, i Four-jointed dirigeixen l'orientació axial de les cèl·lules epitelials de l'abdomen de la mosca Drosophila, segons mostren científics del CSIC a un treball publicat a Cell Reports. Aquests gens, diuen els científics, constitueixen una via de senyalització indispensable per a la formació correcta de l'organisme.

Llegeix més...

Un nou dispositiu podria monitorar els tractaments amb anticoagulants per aconseguir teràpies personalitzades

Investigadors del CSIC, de l'ICN2 i del CIBER-BBN dissenyen un biosensor basat en nanoestructures d'or que detecta l’anticoagulant acenocumarol (registrat com a Sintrom) d'una manera exacta a partir d'una petita mostra de sang del pacient. Els tractaments amb anticoagulants compten amb la dificultat de regular la dosi, i gràcies a aquest dispositiu els mateixos pacients podrien controlar-lo.

Llegeix més...

Más cerca de entender cómo funcionan los ‘faros’ del Universo

Un nuevo método ideado por investigadores del CSIC profundiza en los mecanismos de los púlsares y abre el camino a multiplicar el número de fuentes detectadas. El trabajo se ha basado en los datos tomados por el telescopio espacial de rayos X de la Agencia Espacial Europea.

Llegeix més...

Literatura y ciencia

concurso literatura de ciencia

El CSIC en el aula

boton csic en el aula

link actividades para profesores

Ciencia ciudadana

atrapatigre

boton observadores del mar

 

 

 

 

Portales divulgación

link a web la ciencia al teu monLogo ICMDivulga-modificado

Ciencia en la calle

Enlace a Raval 6000 anys.

BCNRocks

Revista de I+D

El CSIC con la empresa

boto-cartera-tecnologias

 

 

Estàs aquí:Home