El entierro de perros fue un ritual funerario habitual de las poblaciones neolíticas del nordeste de la península Ibérica hace unos 6.000 años

Una investigación con participación del CSIC y liderada por la UAB y la UB, ha estudiado los casos antiguos más numerosos de sacrificio y entierro simbólico de perros de Cataluña, donde durante el neolítico medio se habría iniciado la generalización de esta práctica funeraria en la península Ibérica. Existió una estrecha relación entre las poblaciones neolíticas y estos animales, que habrían sido alimentados por los humanos con una dieta mixta muy parecida a la suya, que incluía cereales y verduras.

Llegeix més...

Les condrites carbonàcies aporten pistes sobre l’arribada d’aigua a la Terra

Un estudi liderat pel CSIC descobreix que aquests meteorits retingueren aigua i matèria orgànica en el seu interior fins a arribar al nostre planeta. Els investigadors plantegen que bilions de tones de condrites carbonàcies arribaren a la Terra fa un 3.800 milions d’anys.

Llegeix més...

El Centre Mediterrani d'Investigacions Marines i Ambientals es vesteix d'art

Un enorme mural de l'artista Anna Rierola envolta des d'aquest mes de febrer l'edifici del Centre Mediterrani d'Investigacions Marines i Ambientals (CMIMA) del CSIC, situat a primera línia de mar a la platja de la Barceloneta. Amb més de 60 metres de longitud i titulat Bosc ancestral, el mural representa un immens oceà construït a partir de milers d'imatges microscòpiques d'organismes marins, polímers sintètics i altres nanomaterials.

Llegeix més...

Finalitza MITICAP, projecte de col•laboració entre científics i pescadors artesanals del Cap de Creus

S'ha treballat amb els pescadors artesanals per reduir l'impacte d'algunes arts de pesca. El 90% dels fons estudiats presenten un estat de conservació molt notable en comparació amb moltes altres zones de la plataforma continental mediterrània espanyola. S'ha detectat per primera vegada a les costes espanyoles, la gorgònia endèmica de la Mediterrània Spinimuricea klaverenii.

Llegeix més...

Literatura y ciencia

concurso literatura de ciencia

El CSIC en el aula

boton csic en el aula

link actividades para profesores

Ciencia ciudadana

atrapatigre

boton observadores del mar

 

 

 

 

Portales divulgación

link a web la ciencia al teu monLogo ICMDivulga-modificado

Ciencia en la calle

Enlace a Raval 6000 anys.

BCNRocks

Revista de I+D

El CSIC con la empresa

boto-cartera-tecnologias

 

 

Estàs aquí:Home