Demostren efectes protectors del resveratrol contra alteracions cel·lulars de l'Alzheimer

Un suplement de resveratrol en la dieta dels ratolins de laboratori augmenta l'activitat dels mecanismes cel•lulars que degraden les proteïnes anormals en el cervell. El treball, liderat per científics de l'l'Institut d'Investigacions Biomèdiques de Barcelona, centre del CSIC i de l'IDIBAPS, es publica a Molecular Neurobiology.

Llegeix més...

La migració de la Vanessa cardui, la més llarga de totes les papallones conegudes

La migradora dels cards recorre anualment 12.000 quilòmetres i travessa dues vegades el Sàhara, en un circuit migratori circular similar al de moltes aus. En un estudi anterior, s’havia descobert que migrava des d'Europa fins a l’Àfrica tropical, i el seu destí a partir de llavors era incert. Investigadors de l’Institut de Biologia Evolutiva (CSIC-UPF) demostren que la descendència de les papallones que havien migrat cap al sud emprèn un viatge de tornada a Europa en arribar la primavera.

Llegeix més...

Troben indicis de contaminants en sediments profunds de l'Antàrtida i de la seva toxicitat sobre les cèl·lules

És el primer estudi que suggereix la presència de substàncies d'origen antropogènic en sediments marins obtinguts a centenars de metres sota el nivell del mar a l'Antàrtida, i dels seus efectes sobre les cèl·lules d'organismes marins. L'article, signat per investigadors de l'Institut de Ciències del Mar i de l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua, del CSIC, apareix avui a Scientific Reports.

Llegeix més...

Festival de la Ciencia 2018

Los científicos del CSIC en Cataluña participan en la 12 edición del Festival de la Ciencia 2018, que se celebra este fin de semana en el Parc de la Ciutadella de Barcelona.

Llegeix més...

Literatura y ciencia

concurso literatura de ciencia

El CSIC en el aula

boton csic en el aula

link actividades para profesores

Ciencia ciudadana

atrapatigre

boton observadores del mar

 

 

 

 

Portales divulgación

link a web la ciencia al teu monLogo ICMDivulga-modificado

Ciencia en la calle

Enlace a Raval 6000 anys.

BCNRocks

Revista de I+D

El CSIC con la empresa

boto-cartera-tecnologias

 

 

Estàs aquí:Home