Els escites ja practicaven la millora genètica de cavalls fa 2.300 anys

Un nou estudi publicat avui a Science revela els secrets de la cria de cavalls dels nòmades escites a l’edat del ferro. Els genomes reconstruïts de restes arqueològiques de catorze cavalls aporten nous coneixements sobre el procés de domesticació animal.

Llegeix més...

Remedios para tratar las picaduras por medusas en costas españolas

Científicos del Instituto de Ciencias del Mar del CSIC recuerdan, a propósito de una noticia sobre los primeros auxilios para picaduras de medusas en Australia, que en el caso de picaduras en costas españolas, el mejor remedio sigue siendo agua de mar.

Llegeix més...

Dissenyen el primer fotofàrmac per al tractament del dolor

Experts de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), de l’Institut de Neurociències de la Universitat de Barcelona, i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) dissenyen el primer fàrmac activat per la llum per tractar el dolor. El nou treball, publicat a la revista eLife, presenta el primer exemple de fotofàrmac —el JF-NP-26— que actua com a analgèsic en models animals in vivo.

Llegeix més...

Descobert un mecanisme clau en la defensa de les plantes contra els àtacs de fongs

Un equip del Centre de Recerca en Agrigenòmica ha descobert, amb una estratègia desenvolupada per ells, un component de la maquinària de defensa de les plantes contra les infeccions per fongs. La troballa proporciona noves eines per desenvolupar plantes resistents a fongs, que causen pèrdues molt importants en els cultius i són un risc per a la salut humana i animal.

Llegeix més...

Literatura y ciencia

concurso literatura de ciencia

El CSIC en el aula

boton csic en el aula

link actividades para profesores

Ciencia ciudadana

atrapatigre

boton observadores del mar

 

 

 

 

Portales divulgación

link a web la ciencia al teu monLogo ICMDivulga-modificado

Ciencia en la calle

Enlace a Raval 6000 anys.

BCNRocks

Revista de I+D

El CSIC con la empresa

boto-cartera-tecnologias

 

 

Estàs aquí:Home